NOUTATI
  • Sedinte de consultanta PFA - saptamanal - zilele de joi si vineri
  • Pentru programari sunati la nr. de tel. 0722 488 815

Forma ideala de autorizare si organizare a afacerii tale in Romania – Freelancer PFA

Esti tanar, lucrezi in IT, in webdesign, marketing, SEO, adwords, etc.? Freelancer PFA este cea mai simpla si avantajoasa forma de organizare pentru afacerea ta!

Primesti bani din colaborari cu platforme online: Elance, Odesk, Avantgate, Envato, etc.?

Nu ai o forma de organizare legala? Iata varianta ideala: Freelancer PFA! Ti-e teama, nu ai curaj, ai informatii incomplete si incerte despre forma legala de autorizare si organizare a afacerii tale?

Iti promit ca te voi scapa de toate  aceste nedumeriri si de multe alte griji pentru ca ai ajuns unde trebuie!

Am creat si am dezvoltat servicii si produse speciale, destinate tie!

Iti voi raspunde si iti voi clarifica toate nedumeririle

Daca ai hotarat sa iti incepi cariera de freelancer si sa pornesti la aventura pe cont propriu, probabil ca tocmai incepi sa realizezi ca e mai degraba o cursa cu obstacole, decat o plimbare in parc. Cred ca sperai sa-ti petreci timpul planificand excursii, nu la vanatoare dupa facturi.

Nu ti-a spus nimeni ca va trebui sa completezi declaratii fiscale si sa-ti justifici veniturile, ca pentru clientii tai din tari straine exista un proces diferit decat pentru clientii tai romani si ca libertatea financiara, nu e chiar fara conditii.

Pe scurt, nu ti-a spus nimeni ca sistemul de taxe din Romania nu este adaptat la piata ta globala si la activitatea ta ‘post-revolutie’. Si asta inseamna ca tu trebuie sa sari prin cercuri birocratice si sa descifrezi legi criptice, doar ca sa-ti platesti taxele si sa speri ca ai asigurare medicala.

E totusi mai bine fara sa ai un sef care nu intelege nici el ce-ti cere, nu? Pana la urma ai ales drumul asta pentru beneficii, asa e? Si sunt multe. Poti sa alegi cand lucrezi, de unde lucrezi si cu cine. Uneori poti sa-ti alegi si pentru cine.

Pentru ca si eu am ales drumul asta acum 20 de ani si inca ma bucur de viata de freelancer, vreau sa-ti ofer un mod usor de a inclina balanta in favoarea ta. Am pregatit un curs de 1 zi, in care iti voi spune cum functioneaza sistemul fiscal din Romania, obligatiile tale si tot ce trebuie sa faci ca sa te asiguri ca nu platesti mai mult decat trebuie in taxe.

Lucrez in domeniul financiar si contabil de peste 25 de ani,  am tinut cursuri in Universitati (cel mai recent la USAMV Bucuresti, Fonduri -Structurale), am lucrat cu companii de toate marimile (Siemens, Pirelli) si in ultimii 7 ani am lucrat tot mai mult cu tineri antrepenori de succes in mediul online si nu numai ( am acordat consultanta online sau la birourile noastre din Bucuresti si Slatina la mii de persoane).

In cursul de contabilitate PFA pentru freelancer, am sintetizat toate informatiile acumulate de-a lungul timpului, in mod special din ultimii ani. Am cunoscut multi tineri de succes care se lovesc de aceleasi probleme:<exemple aici> ,nu stiu care sunt documentele necesare autorizarii, nu stiu cat de simplu este sa te autorizezi ca PFA, nu stiu ce relatii trebuie poarte ANAF, nu stiu ca au optiuni de impozitare la o baza fixa (norma de venit) in urma careia le vor ramane multi bani in buzunar, nu stiu sa intocmeasca o factura, nu stiu cat de simpla este contabilitatea unei persoane fizice autorizate, nu stiu ca banii obtinuti de pe diverse platforme externe sunt impozabili si raspunderea in fata organelor fiscale le apartine, etc.

Am observat cum sistemul fiscal le pune bete in roate. Am observat si cum afacerile lor au crescut pe masura ce sistemul fiscal a inceput sa lucreze in favoarea lor. Am intalnit situatii in care cei care au apelat la serviciile noastre plateau contributii la statul roman fara sa fie obligati sa faca acest lucru; le-am optimizat situatia fiscala si acum ne multumesc!

Poate te intrebi de ce vreau sa te invit la acest curs? De-a lungul carierei am livrat multe cursuri, atat pentru companii private cat si in universitati si institutii de stat. Asa ca un raspuns simplu este ca, imi este usor sa o fac. Te invit la  cursul privind Contabilitatea PFA pentru ca vreau sa ne cunoastem si pentru ca vei obtine informatii care iti vor face viata de freelancer mai usoara.

Iata cateva, probleme discutate incadrul cursului:

infiintarea PFA;  deschiderea contului curent la banca;  inregistrarea fiscala la Administratia Financiara; contabilitatea veniturilor PFA, contabilitatea cheltuielilor PFA; stabilirea venitului net anual al PFA; taxa pe valoarea adăugată; contributii sociale obligatorii  CAS 26,3% sau 10,5% ; situatiile in care nu se achita CAS, CASS 5.5%; cheltuielile deductibile limitat ale PFA: cota parte din cheltuielile cu sediul, 50% din combustibil & reparatii, piese de schimb auto, valoarea diurnei si situatiile in care se acorda diurna; impozitele & taxele locale; registrele contabile ale PFA: registrul  jurnal incasari si plati, registrul inventar; prezentarea programului informatic EXPERTUL TAU pentru Contabilitatea PFA.

Mai jos iti prezint cateva dintre seviciile si produsele noastre:

-Cu cativa ani in urma am observant ca in Romania nu exista o informatie unitara, simpla si usor accesibila acelora care doresc sa-si dezvolte o afacere individuala. Ca urmare, la finele anului 2010 am scris si am lansat pe piata online un produs simplu, usor de digerat si cu un pret modic: Ghidul PFA. Am fost si este de mare folos si ajutor incepatorilor si nu numai lor, asa ca in decurs de 8 ani a fost cumparat si utilizat de cateva mii de persoane.

-In anul 2012 am lansat in piata online softul integrat pentru contabilitatea PFA (facturare-gestiune, contabilitate, salarii, rapoarte si declaratii fiscale) EXPERTUL-TAU, care astazi este utilizat de peste 500 persoane;

-Tot in anul 2012 am inceput organizarea cursurilor (seminariilor) privind Contabilitatea PFA, online sau la unul din birourile noastre la care au participat , de asemenea sute de persoane;

-promovam si acordam permanenet consultanta de specialitate, pe teme si probleme ridicate de client, unu la unu, online sau in intaliniri directe, programate la unul din birourile noastre din Bucuresti.

Daca vrei sa te bucuri de viata de freelancer, fara grija statului, nu ai decat sa investesti o zi din timpul tau, la cursul de contabilitate. Inregistreaza-te mai jos si ne vedem la curs.

Despre noi:

Cojocaru Ghe. Marius – Intreprindere Individuala

Sediul firmei este in Slatina, Str. N. Titulescu, Nr. 35 si este inregistrata la Registrul Comertului cu nr. F28/121/2010, avand Codul de Inregistrare Fiscala  26641629.

Politica firmei este indreptata permanent asupra clientului pentru a-i oferi informatii corecte, in conformitate cu legistatia financiara si fiscala in vigoare.

Valorile noastre sunt: incredere, integritate, competenta, munca in echipa, respect fata de clienti si nevoile acestora.

Initiatorul proiectului PFA–Consultanta.ro , Marius Cojocaru este Manager de Proiect, trainer- formator, economist licentiat al ASE Bucuresti.
Experienta sa profesionala este de peste 25 ani.  A debutat in cadrul Ministerului de Finante – Administratia Financiara – inspector Persoane Fizice Autorizate si a continuat ca inspector de specialitate la Directia de Control Financiar al Statului, Director Economic al Elcaro SA Slatina (companie a grupului Siemens AG, preluata ulterior de Concernul Pirelli SpA), manager al unor companii private. In ultimii 5 ani este consultant si consilier-formator pentru persoanele fizice autorizate.

A urmat cursul de Dezvoltare a Competentelor Antreprenoriale organizat de Asociatia Procomune si Structural Consulting Grup, autorizat de CNFPA.

A urmat cursul de MANAGER de PROIECT organizat de Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG Bucuresti, autorizat de CNFPA.

A urmat cursul de FORMATOR organizat de Centrul de Consultanta si Dezvoltare a Resurselor Umane Slatina, autorizat de CNFPA.

Proiectul www.pfa-consultanta.ro a fost lansat in luna decembrie a anului 2010. Pana in prezent am avut peste 250.000 de vizitatori unici ai site-ului, peste 15.000 de intrebari au primit raspunsuri pe diverse teme legate de PFA, peste 3.000 persoane au fost consiliate pentru a deveni PFA si indrumate sa-si gestioneze singure afacerea.