NOUTATI
  • Sedinte de consultanta PFA - marti, 17.04.2018; Curs PFA - sambata, 28.04.2018
  • Obtineti informatii despre aceste evenimente la tel. 0722 488 815

INFORMATII DESPRE  CHELTUIELILE CU AUTOTURISMUL CA PFA

Participantii la Cursulul PFA, la Consultatii PFA, in intalnirile directe sau in convorbirile telefonice au o mare dilema legata de aceste cheltuileli.

Suntem intrebati frecvent despre cheltuieli deductibile pfa de tipul auto: asigurari obligatorii si casco, rca, combustibil, intretinere curenta autoturism.

Persoana Fizica Autorizata are dreptul sa decuca cheltuielile cu combustibilul si intretinerea autoturismului aflat in proprietatea sau in folosita unei persoane fizice autorizate.

PFA foloseste in baza unui contract de comodat un autoturism aflat in proprietate personala sau a unui tert


PFA are dreptul sa deduca 50% din cheltuielile cu combustibilul, intretinerea si reparatiile auto, pe baza de documente.

Deducerea a 50% din cheltuielile cu combustibilului, conform Normelor  de aplicare ale Codului Fiscal se face fara justificarea acestora cu foi de parcurs.

Deductibilitatea cheltuielilor cu intretinerea si reparatiile  este data de obiectul cotractului de comodat si anume dreptul de folosinta al unui bun cu titu gratuit, cu conditia ca acesta  sa fie restituit la finalul contractului proprietarului in aceeasi stare in care a fost preluat.

Ce presupune acest lucru: intretinerea curenta a autoturismului, piese de schimb, reparatii curente, anvelope, taxe si roviniete legate de  accesul pe drumurile publice si autostrazi.

PFA are in proprietate un autoturism


Regula de deducere a cheltuileilor cu combustibilul este cea prezentata mai sus. In plus, sunt deductubile cheltuielile cu asigurarile, impozitele, taxele locale si amortizarea.

Clarificati aspecte concrete  legate de deductibilitatea cheltuielilor auto din activitatea dvs. ca PFA apeland cu incredere la unul dintre serviciile prezentate pe site.

Recomandam serviciul Consultanta PFA ONLINE ,pentru clarificarea urgenta a problemelor dvs.

Adauga in Cos

Nota: serviciile oferite de PFA Consultanta sunt contra cost, nu suntem un site de informare gratuita. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.